ВИНАРНА БРАТАНОВ - ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА

Филмът е 360 градусово докосване до магията на правенето на вината с харакТероар на Винарна Братанов – една от семейните изби в Южен Сакар. А защо вина с харакТероар? Защото те изразяват по най-добрия начин симбиозата между автентичния тероар на лозята, характера на мистичния Сакар и експериментаторския дух на създателите си.

ГОДИНА

2021

ПРОДУКЦИЯ НА

BM VISION

СЕКТОР

ТУРИЗЪМ ДЕСТИНАЦИИ

ВИД

VR/360° ФИЛМ

ТЕХНОЛОГИИ

360° СНИМКИ

360° ВИДЕО МУЛТИМЕДИЙНИ ЕЛЕМЕНТИ

ДОСТЪПНО ЗА

VR HEADSET
DESKTOP
MOBILE
WEB

РЕЗУЛТАТ

(видео тийзър)

Езикови версии – BG

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И РЕШЕНИЯ

Предизвикателствата при този проект са по-скоро свързани с презентирането на готовия продукт по време на масови събития, където много хора имат желание за кратко време да дегустират вината, предлагани от винарна Братанов и в същото време да се “потопят” във виртуалното изжияване. За целта се наложи създаване на две версии на филма – кратка (около 5 мин.), която е подходяща за такъв тип събития и пълна версия (около 12 мин.), която е подходяща за организирани и по-малобройни дегустации, когато хората имат необходимото време да се насладят на цялото виртуално пътешествие по пътя на виното. С цел по-лесното управление на съдържанието, ние “пакетирахме” филмите като VR приложения, които се стартират автоматично при поставяне на VR очилата.

БИЗНЕС СТОЙНОСТ НА ПРОДУКТА

Виртуалното посещение на винарна и запознаването от първо лице с процеса на винопроизводство е нов тип изживяване за любителите на виното. От една страна този тип представяне е изключително нов и прави така, че бранда Братанов да се открои, като новатор. От друга страна предоставянето на нов тип изживяване на клиентите на винарната води до изграждане на по-здрава връзка между производителя на едни от най-качествените и тероарни вина в България и неговите потребители. VR представянето има и редица други позитиви. То е изключително атрактивен и запомнящ се маркетингов инструмент, който е подходящ за презентиране по време на търговски изложения, договаряния, промоции в търговските вериги и редица други активности.

ГАЛЕРИЯ НА ПРОЕКТА

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

Винарна БРАТАНОВ е типично семейно начинание – сбъднатата мечта на един баща и двамата му синове да възстановят наследствената лозаро-винарска традиция след 50-годишно прекъсване… Към тях през 2015 г. се присъединява и завършилата в Дижон, Франция еноложка Мария Стоева.

44-те хектара собствени лозя са засадени в периода 2006 – 2018 г. с класическите благородни сортове мерло, сира, каберне фран, каберне совиньон, шардоне и вионие, както и с местните мавруд, рубин, гъмза и тамянка.

От 2016 реколта ВСИЧКИ вина на Братанов ферментират само с “дивите дрожди” – естествената микрофлора от лозето.

Философията, която екипът на Винарна Братанов следва неотклонно, е че вината им трябва да отразяват експериментаторския дух на своите създатели и произхода си от Южен Сакар, като оставят усещане за автентичност, топлота и характерна индивидуалност.

РАЗБЕРЕТЕ КАК VR, ИНТЕРАКТИВНОТО ВИДЕО И AR ЩЕ ПОМОГНАТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС